Geschiedenis

Geschiedenis

De naam Bart de Vries Transport is een begrip sinds 1922 in Joure. Het transport is begonnen met het beurtschip ‘Concordia’ dat voer tussen Joure en Leeuwarden met aan het roer Barteld de Vries, beter bekend als Bart de Vries. Later is de boot vervangen door de vrachtauto. In 1963 is het bedrijf overgenomen door Wieger de Vries, de zoon van Barteld de Vries.

De naam bleef bij het oude bekende Bart de Vries Transport.  De werkzaamheden bestonden in die tijd uit beurtdiensten voor Van Gend & Loos en het bezorgen aan de kleine buurtsupers en bakkers voor Verkade door heel Friesland. Ook voor verhuizingen werden de vrachtwagens ingezet.

In het jaar 1993 is Bart de Vries, de zoon van Wieger de Vries, in het bedrijf gekomen. Dit was de derde generatie in de geschiedenis van Bart de Vries Transport.  In 1999 is het transportbedrijf verhuisd vanuit het centrum van Joure naar het industrieterrein aan de Firmawei 14 in Joure. Het bedrijf is in het jaar 2000 overgenomen door de derde generatie. Tot op heden wordt de onderneming nog steeds door Bart de Vries gerund.