Geschiedenis

1901

Wieger Bartels de Vries, geboren in 1860 , legde in 1901 de basis van het bedrijf B de Vries. Hij voer met een zeilend beurtschip van 18 ton, dat hij verkocht in 1907. In dat zelfde jaar koopt hij een motorschip (“Koopmans welvaren”). Het gaat goed met het bedrijf want in 1910 laat hij in Makkum een nieuwe Koopmans Welvaren bouwen. Ook krijgt hij een compagon Hendrik van der Werf zoon van de hellingbaas en ook de zonen Barteld en Geert de Vries komen later in het bedrijf.

1921

In 1921 laten zij een schipbouwen genaamd de Concordia, en in 1921 wordt het laatste schip gebouwd in Leeuwarden bij Welgelegen dit is de Vlecke Joure. In 1938 wordt dit schip weer verkocht en in 1942 gaat de Concordia ook weg.

1942

De beurtvaart is overgegaan naar vrachtwagens, dagelijkse diensten van Joure naar Leeuwarden en alles wat daartussen zit. Later kwamen er meer vrachtwagens en Barteld de Vries was toen nog alleen als eigenaar, de compagnon en broer waren inmiddels uit het bedrijf getreden.

1963

Wichert de Vries, zoon van Barteld kwam in 1963 aan het roer en zette het bedrijf door. Ook werd er toen in het werkgebied uitgebreid naar Gaasterland, Balk, Sloten ect. De werkzaamheden bestonden uit beurtdiensten, van Gent en Loos, Verkade, bezorgen bij bakkers en kleine buurtwinkels in Friesland, Goud Haantje van Herman Kramer uit Joure, verhuizingen en opslag.

1987

In 1987 kwam Barteld Thiemen (Bart) de Vries  in loondienst bij zijn vader Wichert, helaas niet voor langetijd, door de crisis in die tijd en de opheffing van vergunningen voor de beurtdiensten. Verkade en van Gent en Loos ritten vielen ook weg. 

2000

Na een aantal slechte jaren begonnen de werkzaamheden weer toe te nemen, waardoor Bart in 1993 weer terug in dienst kwam bij zijn vader. Na een aantal jaren samen gewerkt te hebben werd de locatie in het centrum van Joure te klein. Er werden nieuwbouwplannen ontworpen op het industrieterrein. Na de bouw van het nieuwe pand aan de Firmawei ging Bart alleen verder.

2022

Na een aantal jaren in dienst bij Bart de Vries, treden zijn zonen Wichard en Allert in het bedrijf, zij zijn de 5e generatie.

Neem gerust contact met ons op

Adres

Firmawei 14
8501 XL Joure
Nederland